Svenne slänger ett öga på konvent

Vad är konvent? Hur är konvent? Varför är konvent? Dessa och en rad andra frågor kan helt oväntat dyka upp i en rollspelares förvirrade sinne. Då finns det ju bara en sak att göra. Att slänga ett öga på företeelsen!

Enligt ”Prismas Lilla Uppslagsbok” är ett konvent en sammankomst eller ett möte. Men det är mycket mer än det. Ett rollspelskonvent är något underbart, ett arrangemang som förenar och roar. En tillställning för och av rollspelare som kan träffas och utbyta erfarenheter, få utlopp för sina hämmade aggressioner, delta i sanslösa lekar och kanske viktigast av allt, spela diverse spel. På ett konvent kan man sysselsätta sig med sin favorithobby, träffa nya intressanta människor som delar dito intressen, införskaffa nya och häftiga spel till realiserade priser i affärer eller aktioner, skriva i konventstidningar som Löken, prova på nya spel, iaktta alla konstiga människor, diskutera diverse och dylika ämnen och delta relaterade debatter, terrorisera närliggande snabbmatskök och närlivsbutiker, äta godis (helst införskaffad i den trevliga konventskiosken), komma över de senaste numren av obskyra fansins (kanske Runan…), knyta kontakter, delta i postspel, måla sina balla tennfigurer, rita mystiska teckningar på svarta tavlan i sin sovsal (som man självklart aldrig sover i), sukta efter hygieninrättningar såsom dusch och hygieniska företeelser såsom tandborstning, delta i någon skum lajv, äta koffeintabletter, dricka Red Bull i kombination med kaffe eller varför inte bara släppa loss i största allmänhet?

Det finns en rad konvent att välja på, och har du plånhok utan mat och tid så det räcker och blir över är kan det vara klokt att besoka alla! De största konventen är Sydcon Lund (i juni), LinCon i Lindköping (även det i juni), StocKon i Stockholm (i januari), UppCon i Uppsala (i november), GothCon i Göteborg (i april) och BorCon (BoringCon?) i Borås (i november). Men kvantitet betyder tyvärr inte alltid kvalitet, detta är något som en erfaren konventsbesökare som Svenne fått erfara. Har du möjlighet, besök då något av de mindre konventen, t ex SnöCon eller SolCon.

Det framgår kanske ovan att ett rollspelskonvent erbjuder sanslösa möjligheter att ha trevligt. Enligt mig stämmer detta till punkt och pricka. Men visst finns det också en annan sida av myntet. Man sover nästan ingenting, hygien är bara att glömma, flickvännen likaså. Men det är det definitivt värt! Så gör som Svenne, åk på konvent innan det är för sent!