Snabba stålar

PDF Ladda ner detta äventyr som pdf

Förord

Detta är såväl en modul som ett äventyr av konventskaraktär, d v s med färdiga rollpersoner. Liksom nutidsdramat Ett fall för… (se Runan #20) bygger äventyret på rollpersonernas intrigerande och mycket tyngd läggs på spelledarens improvisationer. Hela scenariot är inspirerat av Pulp Fiction och liknande filmer. Målsättningen är ett fartfyllt, hejdlöst och spännande äventyr. Vill man inte använda de färdiga rollpersonerna kan dessa användas som SLP och istället infoga intrigerna i en annan kampanj.

Mutant 2 världen tolkas olika av olika spelledare och därför överlåter jag beskrivandet av alla platser utanför scenariot till respektive spelledare.

Varning! Snabba Stålar är ett absurt och våldsamt scenario. Hade du tänkt dig ett äventyr med ”djup” och moral kan du definitivt sluta läsa nu!

Scenariots huvudpersoner

Big Daddy

Big Daddy är en muterad elefant från södra delarna av kontinenten, som kommit till Hindenburg med sin manager i hopp om en lysande comeback. Big är porrstjärna, rättare sagt var det, innan han förlorade potensen. Nu är han tungt beroende av drogen BOOM, vilken både gör Daddy hög och ståndaktig. Drogen är dock väldigt dyr och Big Daddys har inte alltid gott om pengar.

Ludde Snabbfot

Ludde Snabbfot är en muterad schäfer och tillika Big Daddys manager. Han är extremt girig och snuvar Daddy på MYCKET pengar. Ludde har dock förlorat en förmögenhet på spel och är skyldig maffian flera hundra tusen kronor.

Lisa av Bergendahl

Lisa av Bergendahl är en naiv liten flicka med mer känslor än intelligens. Hon är dotter till bankmogulen Rasmus av Bergendahl och är således van vid att alltid få som hon vill. Lisa är dock väldigt politiskt aktiv, något som INTE uppskattas av fadern som skäms över dotterns mutantvänliga tankar. Nu tänker hon utnyttja sin faders pengar för att finansiera en hemlig politisk – snarare promilitär – organisation kallad FFF; Föreninengen För Frihet.

Kalle Upperkutt

Kalle Upperkutt är en extremt hatisk, våldsam, paranoid och överintelligent mutant.

Han hatar samhället och främst icke mutanter. Han är ledare för Föreninengen För Frihet och styr organisationen med en järn hand. Utåt ser det ut att vara ett politiskt parti för liktänkande och rättvisa, men Kalle tror mer på handling än ord och finansierar terrorverksamhet. Nu tänker han utnyttja Lisa för att komma över fett med stålar till vapen.

Lennart ”Lelle” Grus

Lennart ”Lelle” Grus är en muterad fiskmås och dessutom undercoveragent. Han har under tre års tid nästlat sig in i FFF. Han har varit mycket försiktig och äntligen kommit in i kärnan av organisationen. Lelle är nu Kalles högra hand eftersom den förre är uppbränd efter ett misslyckande. Nu har han en chans att sätta dit ledaren på bar gärning. Det planeras nämligen ett stort rån…

Bakgrundshistorier

Kärlek och Hat

Lisa träffade Kalle för ett år sedan under ett politiskt möte. Lisa blev genast förälskad i den rätt oattraktive mutanten med fyra armar. Hon såg dock frihetskämpen, mannen, stoltheten o s v hos honom. Kalle å andra sidan såg ett potentiellt ligg och möjlighet till pengar.

Mycket tid har förflutit och till slut har Kalle lyckats övertala Lisa att sätta sig upp mot sin elaka och diktatoriska fader. Varför inte ta ”lite” av faderns kapitalistiska ägande och ge till de fattiga mutanterna, eller främst FFF? Det lät oskyldigt, men Kalle har planerat ett blodbad!

Lisa stal ritningar över en av Hindenburgs mest ansedda banker, Bergendahl KapitoliumBank. Efter detta var det dags att planera stöten och skaffa pålitligt folk. Tråkigt nog för Kalle är Lisa fortfarande viktig, eftersom hon är den enda som släpps in i banken av den brokiga skaran rånare…

Resor, Skulder och Erbjudanden

Boom, illustration av Mats Andersson

Big Daddy och Ludde Snabbfot kom till Hindenburg för drygt en vecka sedan. Big har sedan dess sökt efter BOOM med liten eller snarare ingen framgång. Att han dessutom har enorma svårigheter med språket hjälper inte till. Big Daddy börjar bli fett desperat.

Ludde däremot njuter efter att än en gång undkommit gorillor från maffian. Hans skulder väger tungt, men i Hindenburg borde Big kunna få ihop pengar snabbt…

Nyligen blev porrstjärnan och hans manager kontaktade i baren 3S (se nedan) av en snubbe med fyra armar. Killen, som givetvis var Kalle, erbjöd mängder av BOOM. Big blev genast besatt och snortade i sig nästan ett helt K. Efter det var det lätt för Kalle att få deras hjälp med ett rån. Han var frispråkig och lät de nyanlända förstå att det handlade om MYCKET pengar. Big och Ludde var inte sena att haka på! Big såg sin chans att köpa en swimmingpool fylld med BOOM och Ludde sin i att bli av med sina allt mer betungande skulder.

Snokande

Lelle har senaste tiden fått hänga på Kalle när denne rör sig mellan sina olika gömställen och tillhåll. Rent teoretiskt har han vid flera tillfällen blivit skyldig för medhjälp till mord, eftersom han inte vågat ingripa.

Måsen har blivit anförtrodd att vara med vid ett fett rån. Lelle ser detta som sitt gyllende tillfälle att sätta dit den totalt osympatiske Kalle. Men han måste vara försiktig, blir han avslöjad är han inte bara död – utan jättedöd! Något som Lelle av förklarliga skäl helst vill undvika.

Planens baksida

Hade Kalle kunnat ringa Sajda hade han definitivt valt en annan dag och en annan bank för rånet, men nu är det som det är.

Rasmus av Bergendahl blev inte rik den hederliga vägen, något som ingen vet om. Han tvättade – och tvättar fortfarande – maffians pengar. Just under råndagen är en delegation från Norra syndikatet (se nedan) där för att hämta en delsumma, tio miljoner, och de ämnar INTE ge denna till rånarna. Men vid en gisslan situation, där polisen och eventuellt militära enheter inringat dem, kan de vara villiga att delvis samarbeta.

Maffiadelegationen känner givetvis igen Ludde Snabbfot om de ser honom. Hur löser man det? Gissningsvis kommer Ludde skylla allt på en trög porrstjärna.

Lelle har förvarnat polisen och de är redo att ingripa på plats. Dock har en ny polischef, vilken är totalkorrumperad, tagit över fallet. Han ämnar inte lägga sig i och därför har man INTE några förklädda poliser i banken.

Bergendahl Kapitolium Bank

En ståtlig byggnad i vackert vit sten med kraftiga dörrar av ek och smala, nästan kyrkliga, fönster mot gatan. Banken ligger i centrala Hindenburg och är känd för sin höga service och säkerhet, för dem som har pengar vill säga.

Byggnaden består av en enorm sal med marmorgolv och vita pelare vilka håller upp det välvda taket. Det finns en stor, pampig trappa vilken leder upp till konferenslokaler och kontor. Skyddad bakom en dörr av pansar finns en trappa ner till de fyra valven. Här finns privata bankfack och det förvaras givetvis pengar och hårdvaror av olika slag. Gissningsvis uppgår värdet på det samlade innehållet till över femtio miljoner.

Bergendahl KapitoliumBank har dock en hög säkerhet; både mycket vakter och säkerhetsgaller, dörrar och andra anordningar. (Antalet vakter, säkerhetsanordningar och hur vakterna patrullerar väljer spelledaren efter eget tycke.)

Baren 3S – Snusk, Sex och Sprit

Baren ägs av Kalle Uppercut och tillåter bara mutanter; ickemutanter riskerar värre öden än att bara bli utkastade. De kvinnliga mutanterna vilka strippar här – och för övrigt gör en hel del mer – är alla attraktiva och exotiska. På 3S serveras med andra ord inte bara starka drinkar, även om mat är tabu.

Baren har ett antal mindre rum vilka nyttjas för diverse otukt, men ett av dessa är Kalles personliga och hemliga kontor. Här tycker han om att uppehålla sig och lyssna på bisarr musik ackompanjerad av stön och skrik.

Här säljs givetvis den senaste innedrogen BOOM till Big Daddys förtjusning!

FFF – Föreningen För Frihet

FFF är en undergroundverksamhet med syfte att störta samhället och döda alla ickemutanter. Föga trevligt för allmänheten, mutant som ickemutant. Kalle styr organisationen och gillar att använda terror. Bilbomber, kidnappningar och regelrätta mord är bara en del av vardagen för medlemmarna i FFF. Utan Kalle skulle dock organisationen snabbt bryta samman, eftersom det i stort sett är Kalle som är FFF.

Föreningen har ett tjugotal medlemmar, men bara drygt hälften av dem är aktiva i våldsdåden. Vidare har man sitt högkvarter på 3S; bara barens rykte gör att ingen polis skulle vilja ta i ärendet ens med tång.

Norra Syndikatet

Norra syndikatet är en del av maffian som jämfört med FFF har förfinade metoder för att nå sina mål. De äger i stort sett hela Bergendahl KapitoliumBank och sålunda även Rasmus av Bergendahl. På sistone har dock bankmogulen spelat tuff och undanhållit pengar med ett leende. Syndikatet funderar skarpt på att kidnappa dottern Lisa för att få fadern att förstå vem som bestämmer. Just av denna anledning är hon i denna stund förföljd av två torpeder från Norra syndikatet. De väntar bara på rätt ögonblick att ta henne…

För övrigt har de fått höra att den stora porrstjärnan Big Daddy är i stan och de vill gärna producera några antagligen väldigt vinstgivande filmer.

Storyn då?

Som så många gånger tidigare är det upp till spelledaren att väva samman alla pusselbitar till ett enormt klimax. Scenariot kan få många utgångar och det är viktigt att se till att spelarna tolkar sin karaktärer på ett realistiskt sätt.

Man kan välja att spela äventyret som ett ultrasnabbt alla-mot-alla-scenario eller ett längre mer komplicerat och problematiskt äventyr. Många viljor och många möjligheter bäddar för improvisation, men som tidigare sagts ställer detta krav på spelledaren.

Större delen av äventyret går antagligen åt för planerandet av kuppen och bara en bråkdel åt själva dådet.

Tips till SL

Låt spelarnas inre intriger och målsättningar driva äventyret framåt och koncentrera dig på beskrivningar av miljöer för att stärka känslan.

Äventyret kommer antagligen att först utspelas på baren 3S, sedan utanför banken för planläggning och sist i banken vid genomförandet. Detta förenklar för SL, som kan koncentrera sig på intrigerandet i stället för onödiga eskapader till andra orter.

Behövs det snabb action i äventyret lägger du in en kidnappning av Lisa, ett erbjudande till Big han inte kan motstå eller varför inte att maffian tror att Kalle ligger bakom Ludde Snabbfots skulder?

När spelarna tillslut skall genomföra rånet blir det genast tempobyte: Här blandas plötsligt alla in! Allt på en gång och mycket panik och missförstånd, eller varför inte lögner som uppdagas?

Karaktärer

Big Daddy

Big Daddy, illustration av Mats Andersson

Namn: Big Daddy
Ras/Art: Muterad Elefant
Kön: Man
Ålder: 40 vintrar
Vikt: 360 kg
Längd: 240 cm
Yrke: Porrstjärna

Grundegenskaper

STY 16, FYS 13, SMI 11, INT 10, PSY 9, UTS 13, STO 18

Fysiska/Mentala mutationer

Pansarhud (abs 4), Enormt könsorgan

Färdigheter

Klättra (50%), Hoppa (50%), Smyga (70%), Skådespel (30%), Pistol (40%), Slagsmål (80%)

Utseende/Beteende

Big är verkligen stor, på alla sätt och vis. Hans stora öron och snabel syns på flera kilometers håll, nästan. Hans hy är grådaskig och består av djupa veck och fåror. Hans armar är täckta av sår som inte vill läka, eftersom drogen BOOMs kemiska sammansättning lätt reagerar med huden. Big Daddy är sprutnarkoman och dödligt beroende av BOOM. När elefanten är hög visas hans riktiga jag: tuff, ståndaktig och cool. Utan drogen blir Big gnällig och lättretlig och kan då tänka sig att till och med sniffa lim eller något annat onyttigt. Att vara porrstjärna är att vara kung och Daddy skulle inte kunna tänka sig ett annat ”yrke”. Han ikläder sig oftast kortbyxor i läder med nithängslen.   

Utrustning

Förutom sina kläder har Big Daddy en resväska med diverse sexredskap, typ piskor, handfängsel, gummidräkter och borrmaskin. Eftersom Big måste kunna värja sig vid angrepp bär han ofta med sig ett avsågat hagelgevär. Vapnet ser löjligt litet ut i Daddys händer…

Bakgrundshistoria

Big föddes i de södra delarna av det som en gång kallades Europa. Hans förfäder kom från ett ställe som hette Zoo, men Big har aldrig ansträngt sig för att släktforska direkt…

Det visade sig snart att han var en riktig värsting och hans familj stötte bort honom. Utan utbildning, pengar eller social trygghet återstod bara den kriminella banan för Big Daddy. Han jobbade ett tag som torped och slog sönder folk och fä, men tröttnade snart efetersom det var jobbigt. Han träffade av en slump schäfern Ludde Snabbfot på en bar och de blev snabbt vänner. Till skillnad från Big hade Ludde utbildning och var inte helt oväntat smartare än sin kompis. Efter att Ludde sett Bigs organ under ett bubbelbad med några fnask, föreslog han att Big borde bli porrskådis. Big tyckte det verkade vara ett bra förslag. Pengar och nöje på en gång… Detta var början på en lysande karriär, men tråkigt nog tog alltid pengarna slut för fort. Ludde blev Daddys manager och såg till att han inte slösade bort alla stålar på skräp.

Efter flera års oavbutna orgasmer förlorade tillslut Big sin potens. Ett tag gjorde han alternativa filmer med sin snabel, men det blev aldrig lika populärt. Han började spruta i sig drogen BOOM, vilken gör honom ståndaktig och hög. Nu är Big dödligt beroende av drogen, och den blir allt dyrare och svårare att få tag i.

Sökandet efter nya filmmakare och sponsorer har gjort att Big och managern Ludde nu kommit till Pyrisamfundet och givetvis Hindenburg. Här finns det makt och pengar…

Tycker om Ludde Snabbfot

En sann vän, som alltid står på Bigs sida och alltid har lösningar på problem.

Tycker om Kalle Upperkutt

En snubbe som har fett med BOOM. Big kan tänka sig att göra det mesta för drogen och därmed också för Kalle, men snubben verkar helt scizzo! Fyra armar också… Killen är nog inte att leka med.

Tycker om Lennart ”Lelle” Grus

En cool typ som alltid bara är där när man behöver honom. Han tar det alltid lugnt, stressar aldrig. Big gillar Lelle starkt.

Tycker om Lisa av Bergendahl

En fett snygg brud, men hon verkar vara Kalles. Annars kunde hon få lite organ, he, he…

Ludde Snabbfot

Ludde Snabbfot, illustration av Mats Andersson

Namn: Ludde Snabbfot
Ras/Art: Muterad Schäferhund
Kön: Man
Ålder: 29 vintrar
Vikt: 58 kg
Längd: 153 cm
Yrke: Manager

Grundegenskaper

STY 13, FYS 14, SMI 14, INT 15, PSY 12, UTS 13, STO 12

Fysiska/Mentala mutationer

Superhörsel, Sylvassa tänder (1t6 skada)

Färdigheter

Simma (B), Klättra (50%), Hoppa (50%), Smyga (70%), Kontaktnät: Porrindustrin (65%), Läsa och skriva (C), Räkna (C), Spel (90%), Pistol (60%), Slagsmål (50%)

Utseende/Beteende

Ludde är en relativt attraktiv hund och ikläder sig alltid kostym för att göra ett gott intryck. Men det yttre säger inget om den riktige Ludde. Han är totalt osympatisk och utnyttjar alla omkring sig. Detta har han gjort till en sport och anstränger sig verkligen för att ingen skall uppfatta eller förstå hans avsikter. Folk uppfattar honom som en hyvens kille och de som avslöjat honom har aldrig levt länge. Han är våldsam när det behövs, men brukar låta andra göra grovjobben.

Utrustning

Ludde har ett otal kostymer packeterade i vackra skinnväskor, givetvis med passande lackskor. Ett handgjort axelhölster för hans automatpistol, vilken han förövrigt alltid bär med sig. Dessutom en rulle med sedlar för ett värde runt tio tusen spänn.

Bakgrundshistoria

Ludde föddes på gatan och gatan har alltid varit hans hem. Där känner han alla och vet var han står. Men som tonårig valp blev han adopterad av ett rikt par taxar, vilka försåg honom med utbildning och kärlek. Ludde tog gärna emot allt han fick, men släppte dem aldrig inpå livet. När han kände att han lärt sig tillräckligt slog han helt sonika ihjäl fosterföräldrarna, stal alla deras tillhörigheter och reste därifrån. Han tog tillfälliga jobb – alla illegala – och arbetade ofta för maffian. Han spelade alltid bort sina pengar och behövde ständigt råna folk för att överleva – för ett hederligt jobb kan man ju inte ha…

Sedan vände plötsligt allt när han mötte den enorma elefanten Big Daddy. Daddy var stor på alla sätt och vis, så Ludde fick in honom i porrindustrin och började tjäna grova pengar på sin ”vän”. Som manager ser Ludde alltid till att Big är nöjd, men det viktigaste är ju trots allt att Ludde själv får fett med pengar. Efter ett tag blev Big mindre lönsam och hade problem att få upp den, så Ludde introducerade drogen BOOM för honom. Drogen är dyr och svår att få tag i men gör att Ludde får in pengar så det går mer än runt. Att elefanten som verkar lita på honom till hundra procent numera är dödligt beroende av drogen bryr sig Ludde inte om.

Han bryr sig däremot väldigt mycket om de pengar han är skyldig maffan, många hundra tusen kronor, pengar han förlorat i spel. Maffian är honom ständigt på spåren och han tvingar ständigt Big Daddy att flytta runt till olika storstäder. Givetvis säger han att det bara är för filmkontraktens skull. Nu har de kommit till Hindenburg i Pyrisamfundet och här borde Ludde vara säker några veckor…

Tycker om Big Daddy

En riktig guldgruva. Korkad och godtrogen, hjälper alltid till.

Tycker om Kalle Upperkutt

En farlig snubbe. Han har makt och verkar vara våldsam till sin natur, men Ludde gillar honom. Han påminner ju om Ludde själv, bara en mindre slipad variant.

Tycker om Lennart ”Lelle” Grus

Snubben är alltid tyst och finns alltid med. Han verkar vara bundis med Kalle, men det finns något han döljer. Hmmm…

Tycker om Lisa av Bergendahl

Ännu en pantad brud med för mycket utseende. Rik som ett troll och därför ett intressant mål. Ludde behandlar henne som en dam, men vill givetvis bara åt hennes pengar.

Kalle Upperkutt

Kalle Upperkutt, illustration av Mats Andersson

Namn: Kalle Upperkutt
Ras/art: FMM
Kön: Man
Ålder: 30 vintrar
Vikt: 105 kg
Längd: 180 cm
Yrke: Politiker/Porrklubbsägare/Terrorist

Grundegenskaper

STY 17, FYS 12, SMI 14, INT 15, PSY 16, UTS 8, STO 13

Fysiska/Mentala mutationer

Adrenalinkontroll, Multipla kroppsdelar (4 armar)

Färdigheter

Simma (B), Klättra (50%), Hoppa (50%), Smyga (70%), Retorik/Politiskt dravvel (65%), Spränga (90%), Pistol (40%), Närstrid (100%)

Utseende/Beteende

Kalle har fyra armar och det är väl det första man lägger märke till. Han brukar dock ikläda sig en mörk rock vari han kan dölja ett armpar och därigenom få en taktisk fördel vid bråk.

Kalle är en psykopat. Han älskar onödigt extra brutalt våld, men är samtidigt så intelligent och kontrollerad att han kan dölja dessa starka personlighetsdrag för alla. Han gömmer sig bakom en politisk fasad, FFF – Föreningen För Frihet, men vill i grunden krossa samhället och döda alla ickemutanter. Han utnyttjar flickan Lisa och njuter vid tanken på att få vrida nacken av henne, och skrattande se henne in i ögonen…

Utrustning

Kalle bär under sin standardrock två automatpistoler. Han har praktiska kläder och alltid knivar, knogjärn och andra intressanta tillhyggen med sig när han går någonstans. Dessutom har Upperkutt fem handgranater i ett bälte runt midjan. Kalle är ju en psykopat – det borde du förstått vid det här laget!

Bakgrundshistoria

Kalle blev genast utstött från sin familj ute på landet när man upptäckte hans mutationer. Han överlevde enbart tack vare sin kropps styrka och en gammal nucka som hade förbarmat sig över den lilla pojken. Men Kalle borde ha blivit tagen av vargarna. Han visade redan tidigt upp sina konstiga, våldsamma och perversa tankar för alla som kom i hans närhet. Han slog ihjäl tanten som varit hans skyddsängel i flera år när hon en dag kom på honom när han lekte med sig själv. Ledsen över sitt utbrott drev han vind för våg och hamnade tillslut i Hindenburgs slum. Här blev han sexuellt utnyttjad av ett gäng, men överlevde skadorna. Två år senare gick han lös med ett svärd och såg till att ingen ur gänget gick levande därifrån.

Våldet var inte bara en del av vardagen, ett sätt att överleva, för Kalle. Han njöt av att pina andra, se folk och fä blöda. Han jobbade sig upp i den undre världen och fick ett rykte som gjorde det mesta av hans jobb för honom. Men all makt, pengar och knark gav ändå inte Kalle ro. Han ville hämnas hela samhället, han ville göra om allt, eller snarare bara förstöra allt. Men man kommer inte långt med sådant, eftersom armén har särskilda trupper enbart mot terrorister och de är värda all respekt.

Kalle Upperkutt är långt ifrån dum, men han är extremt våldsam till sin natur. Kalle kan dock kontrollera sig om det verkligen behövs och sedan han startade FFF – Förneningen För frihet, har han dagligen fått användning av den självkontrollen. FFF har etablerat sig som en politisk faktor i Hindenburg, men det är främst genom hot och attentat som man genomdriver detta. Kalle vill ha all makt helt enkelt.

Huvudkvarteret blev Kalles bar 3S – Snusk, Sex & Sprit – en perfekt miljö! Hans högra hand heter Lennart Grus men kallas för Lelle, och är en person som alltid gör vad man vill. Tillsammans har de eliminerat ett flertal politiska motståndare. Kalle började dock för ett år sedan tro att FFF aldrig skulle komma någonstans och att han skulle sluta som en misslyckad wannabee. Det var då han träffade Lisa av Bergendahl, bankmogulens dotter, under ett politiskt möte. Han utnyttjade henne givetvis direkt. Hennes faders pengar skulle kunna bli Kalles och då kan man köpa sig all makt man behöver. Månader av övertalning, förföring och politiskt dravvel har tillslut resulterat i att Lisa stulit ritningar på faderns hjärtebarn: Bergendahl Kapitolium Bank.

Banken är en av de mest ansedda i Hindenburg och hyser mycket kapital innanför sina väggar. Dessa ska Kalle ha! Han började planera en kupp, men insåg snart att han behövde fler med sig. Av en slump träffade han Big Daddy och Ludde Snabbfot på baren och erbjöd dem god ersättning för ett rån. Big var drogberoende och Kalle var inte sen att förse gästen med knark, bara för att få honom i sitt våld. Snubbarna kommer inte från Hindenburg och är perfekta att utnyttja för en stöt!

Tycker om Big Daddy

En fet elefant som måste vara dödligt beroende av BOOM. Kalle kan tänka sig att offra en mängd av det dyrbara knarket, så länge som Big gör som han vill. Snubben verkar var lite trög.

Tycker om Ludde Snabbfot

Den snubbe som står för hjärnan i porrparet. Kalle visar upp sitt schysta jag mot killen, bara för att slippa oroa sig över komplikationer.

Tycker om Lennart ”Lelle” Grus

Killen är en perfekt medhjälpare. Finns alltid i närheten och ställer alltid upp till hundra procent.

Tycker om Lisa av Bergendahl

En pantad brud! Kalle utnyttjar henne maximalt och hon misstänker inget! Otroligt. Kalle bara väntar tills rånet är över och han har hur mycket pengar som helst. Då…

Lennart ”Lelle” Grus

Lelle Grus, illustration av Mats Andersson

Namn: Lennart ”Lelle” Grus
Ras/art: Muterad Fiskmås
Kön: Man
Ålder: 22 vintrar
Vikt: 60 kg
Längd: 150 cm

Yrke: Undercover agent

Grundegenskaper

STY 12, FYS 12, SMI 14, INT 13, PSY 17, UTS 11, STO 9

Fysiska/Mentala mutationer

Näbb (1t4 i skada)

Färdigheter

Simma (B), Klättra (50%), Hoppa (50%), Smyga (70%), Juridik (65%), Läsa och skriva (C), Räkna (C), Avlyssning (50%), Pistol (60%), Närstrid (60%)

Utseende/Beteende

Lelle är en ung och tuff agent för den pyriska polisen. Han valdes till sin tjänst eftersom han är väldigt känslokall och målmedveten. Han klär sig efter uppgiften och för tillfället har han ofta en brun munkjacka och ett par armébyxor. Han är alltid beväpnad med en pistol och en kniv i plast. Lelle må vara cool, men han är också lite paranoid. Det har gjort honom till en mycket lyckad undercoveragent.

Utrustning

Lelle bär en brun munkjacka, ett par slitna armébraller. Han har en pistol och en kniv av plast.

Bakgrundshistoria

Lelle växte upp i slummen, men till skillnad mot många av hans kompisar blev han inte kriminell. Hans familj sköts ner av en galning på genomresa genom deras hem. Åkande i en taxi förstörde den påtände föraren en stor del av kvarteret och raserade samtidigt Lelles illusioner om att knark var en lösning på problem. Taxin kraschade till slut i familjens badrum och föraren trängde sig ur vraket, drog en kpist och började skjuta. När till slut en granne med ett hagelgevär blåst bort skallen på galningen fanns ingen anhörig till Lelle vid liv. Ännu en dag i slummen, men denna dag var en vändpunkt för den unge herr Grus.

Han företog en resa till närmaste polisstation där han meddelade att han ville bli polis. Trots att bli mött av hånskratt stod han på sig. Och han fick tillslut sin chans.

Lelle dedicerade sitt liv åt poliskåren och klarade alla utbildningar med vitsord. Tack vare hans coola läggning blev han efter examen undercover snut. Efter att ha infiltrerat och sprängt en smugglarliga var det dags för riktigt hemska typer. Ledaren hette Kalle Upperkutt och vill ta över makten i samhället med våld och sedan styra samhället med samma medel. Galningen måste givetvis stoppas! FFF – Föreningen För Frihet – heter organisationen Kalle leder och nu har Lelle äntligen jobbat sig uppåt i hierarkin. Han har blivit Kalles högra hand, men har tyvärr fått vara med om en hel del otrevligheter också. Nu ryktas det om ett fett rån och Lelle ämnar sätta dit Kalle på bar gärning. För att få slut på galenskapen…

Tycker om Big Daddy

En porrstjärna! Gubben är cool, men tyvärr så nere i droger att han kommer att gå under. Men Lelle känner sig säker i elefantens närhet eftersom Big tydligt visar att han gillar Lelle. Säker i alla fall jämfört med Luddes sällskap.

Tycker om Ludde Snabbfot

En farlig fiende. Han verkar ha koll på det mesta och släpper aldrig Lelle med blicken. Bäst att ligga lågt och passa sig för hunden.

Tycker om Kalle Upperkutt

En livsfarlig man vars främsta intresse är våld. Lelle måste få stopp på honom, men för tillfället får Lelle hålla masken.

Tycker om Lisa av Bergendahl

En väldigt attraktiv ung dam, men förvånansvärt ointelligent. Så grundlurad av ondskan själv. Lelle vill gärna hjälpa henne, men kan inte eftersom han måste hålla sin cover.

Lisa av Bergendahl

Lisa av Bergendahl, illustration av Mats Andersson

Namn: Lisa av Bergendahl
Ras/art: IMM
Kön: Kvinna
Ålder: 18 vintrar
Vikt: 60 kg
Längd: 173 cm
Yrke: Tillräckligt rik för att slippa arbeta

Grundegenskaper

STY 10, FYS 13, SMI 16, INT 11, PSY 14, UTS 17, STO 10

Färdigheter

Simma (B), Klättra (50%), Hoppa (50%), Smyga (40%), Retorik/Politiskt dravvel (50%), Läsa och skriva (D), Räkna (D), Förföra (90%), Pistol (20%), Närstrid (50%)

Utseende/Beteende

Lisa är en klassisk skönhet. Hon tror på individen och är verkligen engagerad i politiska frågor, bland annat rörande mutanters rättigheter i sammhället. Hon är djupt förälskad i den stolte mutanten Kalle Upperkutt, som är ledare för FFF – Föreningen För Frihet.

Lisa ikläder sig oftast sexiga kläder, eftersom det a)retar hennes far och b)gör det lättare att få som hon vill. Lisa brukar sällan göra annat än diskutera politiska spörsmål; aldrig riktiga arbeten,och absolut inget man blir smutsig av.

Utrustning

Lisa har just nu en ryggsäck med kläder, alla av mycket fin kvalitet och andra personliga tillhörigheter. Bor gör hon hos Kalle och han ser alltid till att hon har det hon behöver.

Bakgrundshistoria

Lisa hade turen, eller oturen som hon vill kalla det, att födas i en rik familj. Redan från början var hon bortskämd och trångsynt, men med åren har hon vänt sig emot sin diktatoriske fader och proklamerar nu den fria viljan. Mycket av Lisas barndom kretsade kring arga reaktioner mot fadern efter att inte ha fått det hon velat ha mest av allt – kärlek.

Fadern Rasmus av Bergendahl är besatt av ägande och synsättet har inflammerat hela familjen. Lisa är en mycket förvirrad ung dam. Hon vet inte om hon vill vara på den ”rika sidan” och bara försöker intala sig själv att hon är humanist, eller om hon uppriktigt har tröttnat på livsstilen och sett ljuset, ett annat mer ärligt alternativ till leverne. Hur som helst har hon träffat en exotisk och spännande man. Kalle, som han heter, är stark, stolt och ärlig – allt vad hennes far inte är. Han är ledare för den politiska föreningen FFF. Lisa gissar att mycket som FFF gör är olagligt, men det gör det hela så mycket mer spännande! Hon har stulit ritningarna till faderns stolthet Bergendahl Kapitolium Bank med avsikt att se till att banken rånas. Rasmus, fadern, har nämligen kastat ut dottern; efter otaliga disskussioner och bråk har han tröttnat. Lisa är inte den som glömmer ett svek och hon tänker se till att hennes far får igen.

Tycker om Big Daddy

En fullständigt äcklig mutant, som dessutom tycks tjäna pengar på pornografi. Han verkar vara en riktig knarkare så Lisa aktar sig för den gigantiske elefanten.

Tycker om Ludde Snabbfot

En trevlig mutant som verkligen vet hur man behandlar en dam. Han har en god stil och takt och det uppskattar Lisa.

Tycker om Kalle Upperkutt

En drömprins i en förpackning som kanske inte tilltalar alla, men då får ju Lisa i alla fall ha honom för sig själv! Han har dock en mörk sida som skrämmer Lisa…

Tycker om Lennart ”Lelle” Grus

En av Kalles snubbar som verkar helt hjärndöd. Han säger nästan aldrig något, men tycks alltid vara på plats när Lisa vill vara intim med Kalle. Jobbig!