Rock Science – rockspel med potential att bli något stort

Rock ScienceIgår blev jag inbjuden att speltesta Rock Science som är ett brädspel för rockers. Spelet går ut på att gissa rätt på frågor om rockhistorien, främst hårdrock. Du ska också gissa om dina motspelare kommer att gissa rätt eller fel på sina frågor, en slags betting. På spelbrädet jagar man sedan varandra för att se vem som kommer först i mål.

Jag kom delad förstaplats, vilket känns lite sådär. Det är som att vinna, fast bara nästan. Så förhoppningsvis är det något som fixas till den färdiga releasen. För spelet är ännu inte tillgängligt i handeln eller ens färdigt. Det var en kul upplevelse att få testa och ge feedback med spelkonstruktörerna på plats.

När man svarar på frågorna kan man välja tre svårighetsnivåer, från Poser till Scientist. Som Metallica-nörd tyckte jag det var kul att våga köra på de svåraste frågorna när Metallica kom upp som kort. Men när det kom band som Whitesnake var jag helt chanslös. Det var ganska få band med bland frågorna, men fler är tydligen på gång. Nicke Andersson från bland annat Hellacopters jobbar med spelet, så det finns gedigen kunskap bakom kulisserna.

Rock Science verkar vara ett trevligt spel, speciellt för dem som gillar band som AC/DC, Black Sabbath, Led Zeppelin, Metallica, Motörhead och Thin Lizzy. Testversionen av Rock Science var utskrivet på papper, vilket sänkte upplevelsen en aning. Helhetsupplevelsen blir nog bättre när det finns en grym spelplan och snygga frågekort. För den som gillar rock tror jag att det kommer bli ett kul tidsfördriv, till exempel på förfesten eller semestern.

Gänget bakom spelet har nyligen lanserat en blogg, så om du vill hålla dig uppdaterad föreslår jag att du håller utkik där. Rock on!