Recensioner av Runan #38

Här hittar du recensioner av Runan #38 från andra tidningar.

Recension av Peter Lexelius från Fenix

I nr 38 bjuder Runan på artiklar om bl a livsåskådningar i rollspel, den superba filmen Äventyret (kolla in Runans hemsida för mer info) samt the Story Lab. Vi får även den andra delen av de svenska rollspelens historia och denna gång får vi veta mer om Titan Games tragiska felsatsning och knappt någonting alls om Ragnarök Speldesigns korta karriär. Kanske ett mellankapitel i serien men det är bra att även de mindre aktörerna, som varit med och format marknaden och klimatet, uppmärksammas. Det mest intressanta inslaget är dock en artikel om en zombieversion av Wastelands. Synd bara att artikeln inte var lite längre. Sämst är tyvärr tidningsrecensionerna som är alltför platta och är mer en sorts sammanfattningar av innehållsförteckningarna snarare än recensioner av innehållet i tidningarna.

Runan innebär snygg layout, bra illustrationer och korta och intresseväckande artiklar. Om jag skulle gnälla över något så är inslagen ibland i kortaste laget, dvs artiklarna skulle kunna vara lite mer uttömmande.

Johan Lundqvists illustrationer förtjänar ett särskilt omnämnande och jag hoppas att vi får se fler av hans alster i kommande nummer av Runan.