Recensioner av Runan #32

Här hittar du recensioner av Runan #32 från andra tidningar.

Recension av Daniel Lennéer från Rollspel.nu

Den trettioandra volymen av Runan bär Monster som tema. Ett bra val av tema, enligt min åsikt, eftersom det är ganska öppet. Klart bättre än teman som bara fokuserar på ett spel.

Numrets temadel tillägnas drygt halva tidningen. Den inleds med en rapport från den speciella Monsterutställningen på Naturhistoriska museet som verkligen sitter på sin plats. En intressant artikel att läsa och den faller väl in i numrets tema, utan att vara speciellt spelrelaterad.

Här finns också två äventyr. Ett friformsscenario vid namn Bortom allt förnuft och ett fantasyäventyr, Bhaka Koulu, till redaktionens hemmasnickrade kampanjvärld Tadinor. Äventyren verkar efter en hastig titt fungera bra. Men man kan ju fråga sig om det inte är bättre att skriva fantasyäventyr till valfritt fantasyspel. En egen kampanjvärld är visserligen ambitiöst och lite kul, men jag tror ju att fler vill ha scenarion som knyter an till Drakar och Demoner eller Eon. Sedan presenteras några lösryckta humoristiska och bisarra monster och även några bestar till Gondica av mer seriös kaliber.

Artiklar som hamnar utanför numrets tema är Konventens konvent, som kikar in bakom kulisserna på Gothcon och intervjuar konventsgeneralen Claes Sundström, och en artikel om religioner i fantasyrollspel. Dessa texter är fullt godkända, men föga originella.En iakttagelse är även att Sverok Svealands distriktsinfo verkar tilldelas allt mindre plats. Synd kan tyckas, eftersom distrikts-info är viktigt att sprida och Runan utgör ju en alldeles utmärkt kanal.

Men sammantaget är detta ”monsternummer” ännu ett bra nummer av Runan. Har du gillat Runan tidigare lär du inte bli besviken den här gången heller.