Projekt Altoria

Projekt Altoria är ett internetbaserat projekt som syftar till att beskriva Drakar och Demoners klassiska värld Ereb Altor efter sjunde konfluxen. I syfte att undersöka detta projekt lite närmare har några frågor skickats till projektets webbmästare – pxlpusher.

Kan du förklara vad Projekt Altoria är för den oinvigde?

– Altoria är en spelvärld till rollspelet Drakar och Demoner. Projektet arbetar ideellt och vår målsättning är att publicera Altoria gratis på Internet. Spelvärlden är inspirerad av antiken och allt material granskas hårt för att världen ska kännas som en värld och inte som ett lapptäcke.

Hur, när och varför startades detta projekt?

– Om jag inte minns fel så var det den 21 mars 1998 på Target Games Drakar och Demoner-forum. Vi träffades även på IRCnet och nappade på Daniella Carlssons idé om ett Altor efter den sjunde konfluxen.

När världen Altoria blir färdigkonstruerad, hur skall den då publiceras? På Internet eller i pappersform? Vad har framtiden i sitt sköte för Projekt Altoria?

– Allt material som skapas inom Projekt Altoria kommer så småningom att läggas upp på vår webbplats (www.hobbyspel.com/altoria). Denna sajt kommer ständigt att fyllas på med nytt material och kan nog aldrig bli riktigt färdig. Det finns inga konkreta planer på att ge ut något material i tryck.

Fredrik Malmberg ställde sig i Runan #29 positiv till Projekt Altoria. Hur är ert förhållande till Target Games? Har ni tagit kontakt med dem på något sätt?

– Vi har fått respons från Erik Granström och Anders Blixt m.fl. som tyckt att det är ett kul initiativ och lyckönskat oss och det tycker jag är kul.

En av era medarbetare angrep under 1999 Fredrik Malmberg på e-postlistor på Internet och kritiserade Target Games handhavande av Drakar och Demoner. Hyser Projekt Altorias redaktion agg mot Target Games?

– Vi som projekt har ingenting emot Target Games. Vad enskilda medarbetare tycker och tänker när de inte talar för Projekt Altoria lägger jag mig inte i.

Vad har varit den bästa resp. den sämsta stunden i ditt arbete med Projekt Altoria?

– Bästa måste nog ha varit när jag fick beröm för mitt arbete med webbplatsen. Sämsta tror jag var när jag hörde att vår projekledningsmedlem Hugo Gnadeberg hade bestämt sig för att dra sig tillbaka.

Fakta om Peter ”pxlpusher” Öhman

Namn: Peter Öhman.
Ålder: 19.
Hemort: Björklinge (Uppsala).
Favoriträtt: Tortillas.
Favoritdryck: Rusty Nail.
Favoritrollspel: Drakar och Demoner -91.
Favoritfilm: Eraserhead.
Favoritmusik: Nine Inch Nails.