Personligt med Anders Blixt

Du är ju en av de stora inom den svenska rollspelshobbyn. Kan du berätta hur det hela började för dig? När och vad du började spela, och när och hur du började producera själv.

– Jag kom i kontakt med rollspel på det första Gothcon 1977. Det rörde sig om Dungeons & Dragons 1st edition och jag blev omedelbart fascinerad och skaffade mig mina egna regler. 1978 köpte jag Traveller och entusiasmen ökade ytterligare. 1979 började jag skriva Traveller-artiklar för GDWs tidning Journal of Travellers’ Aid Society, något jag fortsatte med till 1984. 1985 anställdes jag av Ä-spel, vilket inledde min professionella karriär som rollspelsförfattare. 1989 lämnade jag Ä-spel och blev frilansare, något jag tänker fortsätta med så länge jag orkar.

Arbete och hobby. Har du tid för något annat?

– På somrarna brukar jag och min hustru spendera en hel del tid med att fiska. Vi bor nära Mälaren och går till en brygga med haspelspön för att fånga abborre. Det är en utmärkt avkoppling från vardagslivets stress. Dessutom gillar jag segling.

Vad är det som driver dig?

– Jag kan inte sluta vara kreativ. Jag njuter av sitta vid min dator och skapa fantastiska världar. Kanske är jag kreativitetsmissbrukare 😉

Har du aldrig misströstat, och tänkt börja pyssla med något annat?

– Nej inte på de senaste åtta åren. Om jag kör fast på ett visst projekt finns det ju alltid något annat inom hobbyn att ägna sig åt.

Vad tror du om den svenska rollspelsmarknaden? Framtid?

– Rollspel är fast etablerat i Sverige sedan tio år. Framtiden är ljus för hobbyn.

Har du ett projekt som väntar i framtiden? Om så kan du avslöja något?

– För närvarande skriver jag Ansgar, en vikingamodul till rollspelet Vägen. Den ska publiceras i vår.

Fakta om Anders Blixt

Namn: Anders Blixt
Ålder: 39 år
Hemort: Stockholm
Favoriträtt: Tandoori chicken
Favoritdryck: Kaffe (Colombia-blandning med lätt kardemummakryddning)
Favoritmusik: Vangelis
Favoritrollspel: Space 1889