Ett fall för…

PDF Ladda ner detta äventyr som pdf

Detta är ett äventyr som utspelar sig i Stockholm, nutid. Dramturgin står och faller på intriger mellan rollpersonerna och om SL har tur är han utrustad med spelare som kan hantera de konflikter som detta innebär. Att rollspela i nutid kräver en hel del av både SL och spelare; spelledaren måste kunna ge trovärdiga beskrivningar av olika händelseförlopp och särskilt återge polisens riktiga förfarande, spelarna måste kunna tolka sina karaktärer och leva ut viljor inom samhällets gränser.

Vad som helst kan inte hända i äventyret, om det skall vara trovärdigt. Som SL måste man krydda de händelser som sker för att bygga upp en så autentisk känsla som möjligt. Inspirationskälla kan vara Beck-filmerna, Aspiranterna eller varför inte Emma åklagare – krydda dock med dyster, grå tristess och kall betong för att kunna lägga fram korruption som en utväg…

Bakgrundsfakta

Våldsbrottet

Den 14:e februari har den korrumperade snuten Johan Grünwedel (en av rollpersonerna) i vredesmod slagit ihjäl torpeden Jesus Carlos.

Jesus hade precis meddelat att den kriminella organisation han representerade inte tänkte fortsätta att betala Johan eftersom denne gjort ett uselt jobb. Om Johan hade några problem med detta beslut var han tvungen han behålla dessa för sig själv annars skulle plötsligt kvällsposten veta allt om ”mutskandalen på Norrmalmpolisen”. Längre än så hann inte den självsäkre Jesus komma eftersom Grün-wedels knutna hand slog sönder hans näsben. Den avsvimmade Carlos fick ta emot ytterligare sparkar och slag liggandes och dog minuterna senare i polisen Johans bil.

När Johan lugnat sig insåg han att han låg mycket risigt till och att han snabbt måste hitta en lösning. Miljöskadad av Arkiv X som han är fick han en inte helt dum idé. Han gjorde ett inbrott i ett förråd till en småbåtshamn och stal fyra liter saltsyra. Denna ansenliga mängd frätande vätska hälldes i ansiktet på Jesus vilket medförde skallens totala kollaps. Efter detta något vidriga arbete tog Johan av offret dess kläder och placerade sedan kroppen i en kloak på Södermalm i Stockholm. Han arrangerade det hela som ett offer av något slag. Han var noga med att se till att ingen såg honom, men ack.

Ligisten Danne hade supit hårt och länge när han utmattad slängde sig i en sopcontainer för att sova. Han såg hela händelsen, men trodde att han drömde…

Internutredningen

Göran Henningsson (en annan av rollpersonerna) är i likhet med Johan Grün-wedel en totalkorrumperad polis, men som till skillnad från Johan, inte döljer det speciellt bra. Dock är han ingen mördare. Många anklagelser mot honom har lagts ned innan de kommit till åklagare. Ingen vill se en polis åtalad för korruption och allt vad det medför i media. Göran har istället blivit varnad och degraderad ett flertal gånger.

Under den senaste utredningen Göran deltog i försvann bevismaterial; förfalskade sedlar till ett värde av tjugotusen kronor. Nu har ledningen fått nog och vill undersöka om man kan fälla Göran för korruption, stöld, allmänfarligt beteende och olaga hot.

Polisassisten Lina Bolinder (också hon en av rollpersonerna) jobbar på internutredningen och har blivit infogad i gruppen som dataexpert.

Inre konflikter

Linas uppdykande i polisgruppen har resulterat i ett svartsjukedrama av oanade mått. Erik Nilsson (en av rollpersonerna) är en nyexaminerad polis och blev stormförtjust i kvinnan direkt. Han limmar hårt och ofta, men hittills utan resultat. Att hon verkar intresserad av Göran har han svårt att förstå och Erik har byggt upp ett redan tidigare ogillande till ett ordentligt hat. Eriks fadder, Uno Qvist (ännu en av rollpersonerna), har alla svårigheter i världen att hålla samman denna, enligt han själv, utomordentliga spaningsgrupp. Uno är den ända av alla fem i gruppen som tycker om och respekterar de andra.

Falskmyntarligan

Gruppen har under en längre tid försökt spränga en falskmyntarliga, vilken antagligen skyddas av en av den undre världens syndikat (maffian). Hittills har man alltid kommit för sent till platser man fått tips om, eller så har bevismaterial spårlöst försvunnit. Ligan har alltid legat ett steg före och detta eftersom Johan Grünwedel givetvis hjälpt ligan mot betalning.

Jesus Carlos är, eller snarare var, en säreget ful fisk. Han är inte bara kriminell – han har ingen heder heller. Torpeden stal 500.000 förfalskade kronor och ämnade sätta dit Johan för det, men något gick grymt fel…

Nu har gruppen fått avbryta sina undersökningar, eftersom dessa under en lång tid inte givit någon utdelning, och fått hoppa över på en bisarr mordutredning.

Tips till SL

Målsättningar

Johan Grünwedel vill enbart undkomma helskinnad och gå vidare.
Göran Henningsson vill bli rik, slippa skitgörat och givetvis aldrig åka fast.
Lina Bolinder vill sätta dit Göran och få fina meriter.
Erik Nilsson vill få Lina på rygg och bli allmänt erkänd som en bra snut.
Uno Qvist vill hålla samman sin älskade grupp och lösa fallet.

Möjliga utfall

Om Johan skall klara sig undan måste han röja undan spåren och göra maffian nöjd igen. Detta kan han göra på flera olika sätt, men det enklaste är att utnyttja sin roll som gruppchef. Ligisten Danne måste i vilket fall som helst tystas, antingen mutas eller mördas… Johan skyr nästan inga medel för att slippa åka fast.

Om Göran skall klara sin målsättning måste han vara som han brukar. Snoka bland andras grejer, sno andras grejer, ljuga mycket och ofta. Framför allt STJÄLA de 500.000 förfalskade kronor som Johan är skyldig maffian.

Om Lina skall fälla Göran och ta fast Johan måste hon vara uppmärksam! Hon tilldelas många ledtrådar, men alla är inte lätta att förstå. Hon måste vara som en igel på Göran.

Om Erik skall få som han vill måste ett under till. Nja, kanske inte. Om han bistår med viktiga detaljer och information angående fallet finns det en risk att Lina faller för honom. Att bli erkänd som en duktig polis blir han inte om han bara sätter fast mördaren, men det är en bra början.

Unos vilja är hopplöst efter. Han är för snäll och måste se upp så att han inte utnyttjas. Han kan lyckas hålla ihop sin älskade grupp om han undanhåller bevismaterial och kanske rent av genom att hjälpa Göran eller Johan?

Tips

Tidsplanen är bara ett hjälpmedel. Vissa grupper kommer hinna med mer under varje dag än andra. Använd i sådana fall de ledtrådar som dyker upp dag för dag när du tycker att de behöver komma vidare. Uppmuntra rollspelandet och bestraffa dålig karaktärstolkning! Hela äventyret bygger på inre intriger.

Slumpmässiga händelser (1T10)

  1. Larm går ut till alla bilar. Ett postrån pågår vi norrtull. Detta tar förhoppningsvis bort en eller flera spelare temporärt ur spelet.
  2. En sekt tar åt sig äran för mordet och basunerar ut hot om fler rituella mord i media.
  3. Chefen Jansson delar efter eget tycke ut tillfälliga, två timmar långa, uppdrag. T ex undersöka en bilstöld. Detta tar bort en eller flera spelare temporärt ur spelet.
  4. En medlem ur falskmyntarligan har åkt fast. Han hotar Grünwedel och kräver att släppas.
  5. Ett e-brev skickas fel. Plötsligt har Göran ett brev från internutredningen ämnat för Lina…
  6. Ligisten Danne förflyttas till ett annat sjukhus, men papper har kommit bort. Var är vittnet?
  7. Gamla anklagelser kommer upp i dagsljuset. Av någon oförklarlig anledning har arkivet skickat upp en dossier innehållande förhörsprotokoll etc från utredningen kring Eriks våldtäkt.
  8. En flicka kommer in på Norrmalm och vill anmäla Göran för våldtäkt, olaga hot och misshandel.
  9. Ett TV-team förföljer gruppen konstant för att få ett bra reportage.
  10. En torped hyrs för att mörda Grünwedel och alla som kommer i vägen.

Dag för dag

Måndagen den 16/2

Liket efter Jesus Carlos har påträffats av en telereparatör tidigt på morgonen. Gruppen får ta fallet efter ett kort infomöte med chefen Jansson.

”Ett lik har påträffats i en kloak på Söder. Enligt vittnesutsago torde det föreligga misstanke om mord. 1 övrigt finns vissa intressanta detaljer, men det där får ni ta på plats.”

(Chefen Jansson är INTE känd för att vara en talare.)

På plats finns givetvis media, som av någon anledning alltid får nys om läskiga fall, och en polispatrull. Denna är just i färd med att stänga av området och att på ett ganska otrevligt sätt mota bort pressen. Chef på plats är den färske Gustafsson som ser ut ungefär som om han håller på att skita på sig hela tiden. Enligt denna något stressade man vet man inte vem den döde mannen är, men man vet att det är en man i alla fall.

Egna studier, eftersom labbets personal inte hunnit dit än, ger mer information. Mannen, som saknar kläder och smycken, är placerad i fosterställning. När man närmar sig märker man snart att huvudet är förstört av något frätande. Hela situationen känns som tagen från Arkiv X och den vidriga stanken hjälper ju inte till direkt.

Obduktion kommer att påvisa att döden inträffat någon gång under lördagen och förekomsten av främmande kroppar i likets matsmältningssystem. Vidare har huvudet förstörts med hjälp av saltsyra, men några tänder har klarat sig.

Vilket översatt för spelarna blir ungefär:

Snubben som obducerat liket säger att killen dog i lördags och att han har hittat kondomer fyllda med pengar i offrets mage. Man har kollat dem och de är förfalskade. De uppgår till hela 500.000 kr. Men varför snubben haft pengarna i magen kan ingen svara på. Skallen pajades med saltsyra, men några tänder är hela.

Tisdagen den 17/2

Morgontidningarna skriker ut budskapet ”Mördare äter huvudet!”.

Gruppen blir kallade till chefens rum. Jansson meddelar följande:

”En man ligger svårt skadad på Karolinska sjukhuset. Han kan vara vittne till ”Huvudrätten”. (Magstarkt skämt från Janssons sida) Personen befann sig i en container tio meter från platsen och denna tömdes konstigt nog tidigt i söndags. Kolla upp detta. ”

Ligisten Danne kommer inte vara till mycket hjälp. Han ligger i respirator och ser allmänt manglad ut vilket kanske beror på att hans kropp fastnat i sopsorteringsstationen. När Danne otroligt nog lyfter ögonlocken upptäcker han bland annat Johan som han bara trodde existerade i en mardröm. Hans reaktion blir panik och resultatet kritiskt. Lina är den som upptäcker Dannes rädsla för Johan, förutom Johan själv. Efter läkarnas återupplivning kan gruppen konstatera att deras vittne inte kommer kunna tillföra något på en hel del tid.

Onsdagen den 18/2

En torped kommer att besöka Johan när han sitter vid sin dator på jobbet och ja…jobbar. Torpeden struntar fullständigt i att vara diskret.

”Ej, län! Du vet! 500 pengar ska vi ha av du va? Hajjaru? En kille sa att du fixat Jesus och D skiter vi i. Men han hade stulit av oss. Så langa fram hans 500 pengar nu!”

Göran Henningsson hör detta samtal av en slump. Vad han väljer att göra är upp till honom.

Johan har, i egenhet av att vara gruppchef över denna eminenta (?) polisgrupp, befogenhet att hämta upp bevismaterial från förrådet. Givetvis kan han utnyttja det nu och ta de 500.000 förfalskade kronorna.

Lina Bolinder har äran att under dötid se till att gruppens datorer fungerar felfritt och givetvis fixa de livsnödvändiga back-uperna. Denna dag får hon en konstig känsla när hon skall trimma Grünwedels burk. Hans skrivbordsunderlägg, alla ljud i Windows och alla ikoner, ja hela temat, är taget från Arkiv X…

Torsdagen den 19/2

Chefen kallar in gruppen till sig:

”En småbåtshamn söder om stan har rapporterat ett inbrott i deras förråd. Detta skulle ju inte vara direkt intressant i vanliga fall, men det som stals var fyra liter saltsyra.”

Ajaj! Nu börjar det brinna i knutarna för Johan. Vad väljer han att göra? Ta hand om det själv?

På plats kommer Sigsten af Reem, båtsällskapets ordförande, inte kunna hjälpa gruppen avsevärt. Vid noggrannare efter-sökningar upptäcker Göran Henningsson eller Uno Qvist en plats bakom ett par buskar nära parkeringen där gräset är förstört. Där ligger kläder, en klocka och en plånbok tillhörande en viss Jesus Carlos. Diverse hårrester kan efter analys knytas till liket på Söder.

Fredagen den 20/2

Tidigt på morgonen meddelar chefen att vittnet på Karolinska sjukhuset har vaknat och beräknas kunna ge en redogörelse under förmiddagen.

Ligisten Danne, om Johan är närvarande: ”Det var du! Mördarjävel!!!” (svimmar av utmattning)

Ligisten Danne, om Johan INTE är närvarande: ”Det var den där snuten som var med er förut…” (svimmar av utmattning).

Karaktärer

Lina Bolinder

Namn: Lina Bolinder
Kön: Kvinna
Ålder: 24 år
Längd: 175 cm
Vikt: 60 kg
Yrke: Polis (internutredningen)

Utseende

Lina ser bra ut, men anser att intellektet är viktigare. Hon har kort brunt hår och bruna ögon. Bolinder ikläder sig ofta i sportiga kläder, men kan om det behövs i jobbet använda mer utmanande klädsel. Hon är ett hälsofreak, och idrottar mycket och ofta. Lina har läsglasögon, men främst för att ”man ser mer intelligent ut”.

Kunskaper och färdigheter

Brottsplatsundersökning 80%, Datorkunnande 90%, Förföra/Manipulera 70%, Köra bil 40%, Närkamp 70%, Pistol 50%

Tillgångar och utrustning

Lägenhet på söder.

(Bär på) Pistol, handfängsel, anteckningsblock, penna, polislegitimation och mobiltelefon.

(Utrustning som kan hämtas/skaffas) Avlyssningsutrustning, spaningsutrustning och husrannsakningsorder.

Bakgrundshistoria

Lina föddes i en överklassfamilj för 24 år sedan i Norrland. Hon fick en god uppfostran som präglades av moderns kärlek för allt levande. Fadern däremot krävde mycket, ofta mer än vad Lina kunde restera. Antagligen var fadern missnöjd över att elva års försök att få barn resulterade i en dotter och inte hans efterlängtade son.

Hela Linas uppväxt präglas av trygghet och välvilja, vilket gjort att Lina alltid vågat fråga, alltid vågat försöka bra och framför allt aldrig givit upp. Hennes studier skötte hon lysande, men fadern var föga imponerad. Hon började läsa vidare på Stockholms universitet, vilket retade fadern och skrämde modern. Lina flyttade till Stockholm för att läsa till IT-ingenjör, en inriktning som fadern inte alls uppskattade.

Linas liv tog en dramatisk vändning när hennes mor och far mördades under en semester i Peru. Veckor av sorgearbete medförde att hon försummade sina studier. Till slut hoppade hon av och tog första bästa jobb som servitris på Pizza Hut på Sveavägen. Detta var inget drömyrke, men det fick henne att glömma hur hemsk världen var.

En dag fick hon nog av det och gick. Arvet från hennes föräldrar innebar att hon i stort sett aldrig skulle behöva arbeta, men Lina ville göra något viktigt. Hon influerades av en TV-serie och sökte till Polishögskolan och kom utan svårigheter in.

Nu vände livet igen. Hon såg en mening i det som skett och tänkte dedikera sitt liv åt att bekämpa orättvisor och brottslingar.

Hennes hängivenhet, och givetvis fördelaktiga utseende, fick befälen att stoppa in henne hos internutredarna – en grupp poliser som hatas av alla andra eftersom de uppfattas som fiender.

Fröken Bolinders första uppdrag blev att infiltrera en polisgrupp för att sedan skaffa tillräckligt med bevis mot en sedan länge misstänkt polis. Denne Göran Henningsson står för allt Lina hatar och hon har gått in i sin roll med full styrka. Hon gör allt för att han skall lätta på sitt hjärta och ge henne det hon vill ha. Han har nyligen stulit tjugo tusen kronor och Lina måste finna bevis som binder honom. Detta medan hon låtsas, för de andra i gruppen, vara en datorexpert. Ett svårt uppdrag, men Lina är säker på att hon kommer få fast Göran. Det är bara en fråga om tid!

Tycker om Göran Henningsson

En helvidrig gubbe som utnyttjar alla där han drar fram. Men Lina är fast besluten om att få fast honom, även om detta innebär att hon måste låtsas vara attraherad av honom. Usch! Han är fet, ful och korrupt. Han är dock inte dum, men han slarvar och är lat vilket kan hjälpa till. På senare tid verkar han också gått på hennes flirtar…

Tycker om Johan Grünwedel

En man som ser bra ut och har mycket erfarenhet. Lina ser upp till honom och önskar ibland att hennes uppdrag inte var som det är. Johan kan dock vara rätt kall ibland och det kan skrämma henne…

Tycker om Erik Nilsson

En kille som bara är i vägen. Han är intresserad och det är väl smickrande. Lina har dock svårt att tänka sig att Erik skulle vilja något seriöst, eftersom det snarare verkar vara någon form av primitiv rivalitet mellan Göran och honom. Annars ser han ju inte helt fel ut. Nåja, i ett annat liv kanske.

Tycker om Uno Qvist

En heltrevlig gubbe som verkligen bryr sig om alla. Han medlar om folk blir irriterade på varandra och han offrar mycket av sin tid för att hjälpa kollegorna. Dessutom ser han ju ut som tomten…

Johan Grünwedel

Namn: Johan Grünwedel
Kön: Man
Ålder: 36 år
Längd: 190 cm
Vikt: 90 kg
Yrke: Polis (gruppchef)

Utseende

Johan är lång och ser rätt vältränad ut. Han har blå ögon, är blond, kortklippt och vidare ikläder han sig lite skäggstubb eftersom ”det ser mer manligt ut”. Grünwedel har även lätt för att anpassa sig och varierar ofta klädsel efter uppgift. Han är relativt attraktiv och bryr sig verkligen om att göra ett bra intryck.

Kunskaper och färdigheter

Brottsplatsundersökning 70%, Datorkunnande 40%, Förföra/Manipulera 60%, Köra bil 50%, Ledarskap 50%, Närkamp 80%, Pistol 60%

Tillgångar och utrustning

Bil (Saab 95) och lägenhet i Solna.

(Bär på) Pistol, handfängsel, kniv, anteckningsblock, penna, minificklampa, polislegitimation, mobiltelefon och en rulle med sedlar (30 000 kr) för oväntade behov.

(Utrustning som kan hämtas/skaffas) Bärbar dator, AK4 och kroppsskydd och 560 000 kr på bankkonto.

Bakgrundshistoria

Johan föddes i en medelklassfamilj för 36 år sedan i Dalarna. Hans föräldrar brydde sig föga om deras femte son och för att få uppmärksamhet gjorde Johan allehanda hyss. Dessa resulterade dock bara i faderns ilska och en brutal aga. Johan försökte med andra metoder. Han fuskade sig igenom skolan och fick väldigt bra betyg, men inget tycktes imponera på familjen. Flera bröder hade redan karriärer som lärare eller läkare.

Jobbigt värre! Unge herr Grünwedel klippte av banden med familjen när han gjorde sin värnplikt i Kiruna och efter detta flyttade han till Stockholm. Väl i rikets huvudstad sökte han in till Polishögskolan efter att ha blivit hjärntvättad i lumpen. ”Rätt ska vara rätt”. Detta glömde dock Johan så snart han blivit antagen. Genom att ta mutor tjänade han bra med pengar och eftersom han var bra på att ta order och att ge order tog det inte lång tid innan han började klättra i karriärstegen. Med mer ansvar ökade också inkomsterna, mutor eller lön. Vem bryr sig? Johan har sparat över halva miljonen på ett bankkonto och tänker inte sluta förrän han har MYCKET pengar och det lär dröja.

Numera jobbar Johan som gruppchef över en polisgrupp på fem personer uppe på Norrmalm. Det är kul att vara ledare, men det äter upp för mycket av Grünwedels tid!

För ett tag sedan fick Johan pengar av den undre världen för att han skulle ta reda på vem som stal pengar av ”organisationen”. Dessa pengar som tycktes försvinna i tomma intet var förfalskade.

Eftersökningar och personligt slit gav intet och en kväll – den 14:e februari – hade en torped mött honom ute och börjat hota honom. Om Johan inte fixade fram bevis och pengarna snart skulle de sluta ge honom mutor. Om herr Grünwedel hade problem med det, skulle pressen snart veta allt om mutskandalen på Norrmalm. Va fan! Johan blev vansinnig! Han hade offrat mycket, ja allt, för dessa svin. Han slog ner snubben och fortsatte att sparka och slå aset tills han inte orkade mer. Vid det laget hade mannen redan avlidit och Johan insåg att han låg risigt till. Han slängde in liket i bilen och körde iväg. Efter ett tag fick han en ide som hämtad från Arkiv X. Han skulle göra snubben oigenkännelig med hjälp av syra och få det hela att se ut som rymdmonster eller något hade gjort det. Ja ja, planen behövde kanske finslipas lite, men det fanns i varje fall en plan. Johan stannade bilen vid en småbåtshamn utanför Södertälje och slog in rutan på ett förråd. Där! Han greppade en dunk med saltsyra och gick tillbaka till döingen. Bakom parkeringen i ett buskage slet han av likets kläder och tog bort alla smycken.

Sedan började han hälla syran sakta men säkert över huvudet på offret. Huvudet förstördes och illamående plastade Johan in den nu alltmer vidriga döingen. Han placerade liket i bagaget igen och körde in till stan. På söder hittade Johan en perfekt bakgata och där stannade han i mörkret. Efter fem minuter hade han lokaliserat ett avloppslock och lyfte undan det. En äcklig stank slog emot honom när han klättrade ner med det inplastade offret över axlarna. Grünwedel placerade kroppen i fosterställning i sörjan och smålog när han tänkte att det kunde varit avsnittet nu på torsdag av Arkiv X han redan fick se.

Efter detta jobb såg han till att göra sig av med alla kläder han använt sig av och morgonen därpå (en söndag) tvättade han bilen och dammsög dess inre. Nu vill Johan bara gå vidare, och få tag på så mycket pengar som möjligt.

Tycker om Lina Bolinder

En ung tjej, rätt fräsch, som man borde kunna få omkull. Hon verkar dock jävligt tråkig, eftersom det ända hon gör är att träna eller hålla på med datorer. Ok, hon verkar intelligent, men sådant är till för killar. Lina verkar också vara pinsamt intresserad av Göran. Hur man nu kan vara det?!

Tycker om Göran Henningsson

En fullständigt osympatisk individ och extremt korrupt. Ja, ja nu är det ju inget fel i att vara det, men Göran är omåttligt dålig på att dölja det. Dessutom är han ful och jävligt lat. Ibland har man lust att ge den jäveln vad han tål så han håller käften någon gång i alla fall!

Tycker om Erik Nilsson

En sprätthök som tror han kan göra vad han vill. Tror han är störst, bäst och vackrast. En jobbig jävel som man helst inte vill ha i närheten av sig. Han verkar förbannad på Göran och det beror väl antagligen på att unge Nilsson är intresserad av Lina. Komplicerat värre. Vem bryr sig?

Tycker om Uno Qvist

En guldgruva! Han gör allt man säger åt honom med glädje. Han går på allt och det är ju nästan för bra för att vara sant. Gubben ser ju ut som tomten, så varför inte bete sig som en sådan? Det jobbiga med Uno är att han alltid försöker lägga sig i bråk och medla.

Göran Henningsson

Namn: Göran Henningsson
Kön: Man
Ålder: 43 år
Längd: 177 cm
Vikt: 96 kg
Yrke: Polis

Utseende

Göran är rätt överviktig och struntar fullständigt i sitt yttre. Han är flint, men har odlat fram en löjlig hästsvans. Han bär glasögon pga sin usla syn, men kompenserar detta med en utmärkt hörsel. Herr Henningsson äter ofta och mycket, men motionerar aldrig. Bilen är en livsnödvändig pryl och Göran älskar prylar…

Kunskaper och färdigheter

Brottsplatsundersökning 30%, Datorkunnande 30%, Fickstöld 80%, Förföra/Manipulera 40%, Köra bil 50%, Närkamp 20%, Pistol 50%

Tillgångar och utrustning

Bil (Opel Omega) och lägenhet i Södertälje.

(Bär på) Pistol, anteckningsblock, penna, polislegitimation, mobiltelefon och massvis av godis.

(Utrustning som kan hämtas/skaffas) Videokamera, inspelningsminne, tårgas och diverse andra lyxprylar.

Bakgrundshistoria

Göran föddes i en arbetarfamilj för 43 år sedan i Tumba. Föräldrarna skilde sig tidigt och Göran blev ensam med sin moder. Hon dog i cancer när Göran var fyra år och efter det hamnade han i en fosterfamilj, eftersom fadern inte ville veta av honom.

Irrande från familj till familj, utan att känna någon kärlek eller trygghet, hamnade Göran till slut hos paret Henningsson vilka adopterade honom. Han var då fjorton år och hade knappt gått i skolan alls.

En sak hade han i alla fall lärt sig: Lita bara på dig själv! Skit i alla andra!

Familjen Henningsson gav Göran den grund han hade behövt flera år tidigare, men bättre sent än aldrig.

Han slutade officiellt med sina brottsliga intressen och tog igen sin förlorade skoltid. Det är ingen tvekan om saken, Göran är intelligent, men det är svårt att få honom intresserad av något.

Efter att till slut, vid 22 års ålder, gått ut gymnasiet med goda betyg, ryckte han in i lumpen. Att Göran inte gillar fysisk ansträngning idag betyder inte att han inte gjorde det när han var ung. Han funderade skarpt på att bli yrkesbefäl, men han ansågs inte lämplig eftersom han hade en sjuklig kärlek för vapen. Nåja, detta hindrade honom inte från att komma in på Polishögskolan och bli polis på Norrmalm.

Denna nya tillvaro väckte hans gamla mer ljusskygga sida till liv och snart utnyttjade han varje tillfälle han fick som polis. Han tvingade unga stupfulla flickor att suga av honom, annars skulle han sätta dem i fyllecellen. Han stal bevismaterial; pengar, knark och prylar.

Göran Henningsson levde livet! Pengar, sprit och prostituerade. Men detta gick dåligt ihop med yrket och flera gånger väcktes åtal mot honom. Det är dock hittills inget som gått vidare och Göran är knappast orolig. Han är kungen!

Sist stal han tjugo papp vid ett tillslag. Ingen märkte något och ingen saknar tjugotusen förfalskade pengar. Göran har ”tvättat” pengarna och ämnar supa upp varenda öre på Bali. Han har nämligen precis beställt biljetten och nästa måndag är det semester!

Tycker om Lina Bolinder

En ung tjej som är jävligt snygg, men som verkar tycka mycket om sitt jobb och vara allmänt seriös. Usch! Hon skulle säkert vilja ha ett ”kärleksfullt förhållande”, ett sånt där som baseras på förtroende och skit. Nja, hon är väl okej, men aldrig att man skulle ge sig in i något med henne. Hon är ju så jävla duktig jämt…

Tycker om Johan Grünwedel

En kille med för mycket att säga till om. Vad fan vet han egentligen, va? INGENTING! Så ska han gå och bestämma vad man ska göra. Suck! Om han inte vore så stor skulle man ge honom en fet smäll en mörk natt. Okej, man får väl finna sig i skiten, men ingen har sagt att jag måste stressa när han beordrar mig att göra något. Ha!

Tycker om Erik Nilsson

En snubbe med attitydproblem. Muckar jämt sedan Lina började i vår grupp. Nåja, lillskiten har väl mindervärdeskomplex. Han försöker alltid limma på henne och då är det alltid kul att ge igen med samma mynt ­– eftersom hon vill ha mig och inte honom. En ungtupp, som inte kan nåt, men tror han år kung!

Tycker om Uno Qvist

Den gubben har inte pejl på nåt! Men det kan man utnyttja. Han springer alltid och fixar det man själv inte orkar, d v s typ allt. Uno verkar gilla alla i gruppen, helt sjukt. Måste va nåt fel på gubben, men va fan så länge han gör som man vill är han okej…

Erik Nilsson

Namn: Erik Nilsson
Kön: Man
Ålder: 24 år
Längd: 182 cm
Vikt: 80 kg
Yrke: Polis

Utseende

Erik är en kille som är van att få som han vill och detta har alltid underlättats med hjälp av hans goda utseende. Han är mörkhårig, kortklippt och har gröna ögon. Nilsson har ett vackert leende, men ett framfusigt sätt. Han är väldigt mån om sitt utseende och att hans kollegor skall uppskatta honom. Han är dock lite för ivrig.

Kunskaper och färdigheter

Brottsplatsundersökning 50%, Datorkunnande 60%, Förföra/Manipulera 60%, Köra bil 50%, Närkamp 40%, Pistol 60%

Tillgångar och utrustning

Bil (Ford Kaa) och villa på Lidingö.

(Bär på) Pistol, handfängsel, anteckningsblock, penna, polislegitimation, mobiltelefon och freestyle.

(Utrustning som kan hämtas/skaffas) Låna pengar av pappa.

Bakgrundshistoria

Erik föddes i en överklassfamilj för 24 år sedan på KS. Hans familj hade det gott ställt och Johan behövde aldrig oroa sig över hur han hade det eller om sin framtid. Redan tidigt fick han höra vilken vacker pojke han var och föräldrarna var givetvis mycket stolta. Det var tyvärr där problemet låg. Hans föräldrars stolthet. Han skulle vara bäst. Om det rörde sig om att klä sig fint eller spela en tennismatch spelade ingen roll. Erik fick kämpa hårt för att nå föräldrarnas högt uppsatta förväntningar. Högsta betyg, finaste priser och största stipendium. Allt var en tävling för Eriks föräldrar.

Efter ett tag började ryktet föregå Erik och han började få som han ville utan att behöva kämpa för det. Tyvärr vande sig Erik vid detta alltför snabbt. Han ville ha en fin bil och han fick det. Han ville ha en egen lägenhet och fick det. Han skulle ha och ha. Fick han inte en brud tog han henne. Hans fader blev förskräckt när anklagelserna om våldtäkt kom fram. Han utnyttjade sina kontakter och anklagelserna försvann in i dimman. Fadern hade dock tappat allt förtroende för sonen och tvingade honom att söka till Polishögskolan. Där skulle han lära sig minsann.

Erik fick flytta hem igen och börja studierna. Just då var han bara glad över att slippa rättsliga påföljder för det han gjort med flickan.

Snart upptäckte han dock att det var dags att kämpa igen och så djupt rotad som hans vinnarinstinkt var gick det bra för honom på skolan. Efter examen hamnade han i en grupp som utredde allehanda brott. Hemåt skröt han om ”specialgruppen” han deltog i, men för sig själv vantrivs han i den tråkiga atmosfären. Eller ska man säga vantrivdes för nu har en snygg tjej börjat i gruppen; Lina Bolinder. Erik är sååå nere i henne, men vet fortfarande inte hur man skall behandla en tjej för att hon skall uppskatta honom. Allt är trots allt en tävling, han måste få henne på rygg. Sedan har han vunnit.

Det jobbiga är att hon verkar intresserad av Göran Henningsson, en ovårdad kollega som Erik hatar. Göran är lat och skiter i allt, dessutom är han skit ful. Hur fan kan Lina vara attraherad av honom?

Snart ska gubbjäveln få sig en omgång, men inte när Lina ser på…

Tycker om Göran Henningsson

En totalt körd gubbjävel. Erik hatar honom och skulle gärna göra honom illa. Han är fet, ful och struntar i allt. Trots detta kan han få Lina intresserad och det retar Erik så fullständigt!

Tycker om Johan Grünwedel

En kille som varit med ett tag och vet vad han snackar om. Erik försöker ofta visa sig duktig för honom eftersom han vill få goda vitsord. Mannen är stor och stark, men är löjligt nog perverst intresserad av Arkiv X. Suck!

Tycker om Lina Bolinder

Hon har allt. Erik trodde aldrig han skulle kunna känna så här för någon och känslorna gör honom förvirrad. Han vet inte hur kärlek fungerar helt enkelt eftersom man inte kan tävla i det. Men hon måste tävla. Ja, i nån sport. Hon är trimmad och fräsch. Åhhh!

Tycker om Uno Qvist

Eriks fadder och läromästare. Han ser typ ut som tomten och är nog lika snäll också. Erik brukar utnyttja det och få som han vill i olika situationer. Uno verkar gilla alla i gruppen – helt sjukt!

Uno Qvist

Namn: Uno Qvist
Kön: Man
Ålder: 54 år
Längd: 176 cm
Vikt: 80 kg
Yrke: Polis

Utseende

Uno är en äldre man som börjat bli gråhårig. Han har en yvig mustasch och blåa ögon vilka knappt syns bakom de buskiga ögonbrynen. Första intrycket folk brukar få av Uno är buskig eller rufsig. Uno har ingen familj, men detta beror inte på honom person eftersom han är en glad och positiv person.

Kunskaper och färdigheter

Brottsplatsundersökning 90%, Datorkunnande 10%, Förföra/Manipulera 50%, Köra bil 60%, Närkamp 20%, Pistol 50%

Tillgångar och utrustning

Bil (gammal Volvo 144) och lägenhet i Tumba.

(Bär på) Pistol, handfängsel, anteckningsblock, penna, polislegitimation, mobiltelefon, pipa och tobak.

(Utrustning som kan hämtas/skaffas) Inte mycket.

Bakgrundshistoria

Uno föddes i en medelklassfamilj för 54 år sedan i Kristianstad. Hans barndom präglades av motgångar. Hans far omkom i en olycka och hans mor gifte om sig med en annan. Denna man slog ofta modern och Uno tog på sig ansvaret att ta hand om sina fyra syskon. Han gav dem den trygghet de inte fick av modern som vid det laget hade börjat dricka.

Redan tidigt hade Uno bestämt sig för att bli polis vilket hans far och farfar hade varit före honom. Han ville kämpa mot orättvisor och ge andra den trygghet han saknade.

Efter skolan gjorde han sin värnplikt och sedan blev han mycket riktigt polis. Uno dedikerade sitt liv åt att vara polis, men hade aldrig ambitioner att klättra i karriären – vilket av många sågs som konstigt.

Många år av hårt arbete passerade innan han träffade sin fru under arbetstid och det var kärlek vid första ögonkastet. De gifte sig en vecka senare och fick snart en son, Nicklas. Åren gick och även om Uno var en tillgiven man tog arbetet allt mer av familjens tid. När Nicklas var 12 år flyttade fru och son till Danmark med fruns chef. Uno märkte detta efter ett tolvtimmars arbetspass. På köksbordet låg en lapp:

”…vi orkar inte mer. Du bryr dig mer om ditt jobb än din egen familj…”

Han blev förkrossad, historien upprepade sig själv och skrattade den arbetsamme i ansiktet. Hans arbetsinsatser blev sämre och sämre. Till slut sattes han i en polisgrupp som inte hade det bästa ryktet. Men detta var hans nya familj. Han skulle vårda den. Ta hand om den som ingen tagit hand om honom.

Numera jobbar han dagligen med glädje och han känner sig uppskattad. Det bästa han vet!

Tycker om Göran Henningsson

En man som verkar ha svåra problem. Han har svårt att ta order och Uno tror att det hela beror på något från barndomen. Göran verkar vara en intelligent man och trots att han har ett burdust sätt kan Uno inte sluta gilla honom.

Tycker om Johan Grünwedel

En bra chef. Han vet vad han talar om. Världen har blivit hårdare och Johan är rätt man på rätt plats. Uno hjälper gärna sin chef.

Tycker om Lina Bolinder

Hon verkar vara en trevlig liten jänta. Hon tycks vara begåvad och håller gärna på med såna där datorer. Uno är glad att hon gör det så han slipper. Uno blir alltid glad när han ser henne.

Tycker om Erik Nilsson

Den unge mannen har verkligen rätt inställning – ingenting är omöjligt! Han kämpar och det uppskattar Uno, som gärna hjälper honom.