Bortom allt förnuft

PDF Ladda ner detta äventyr som pdf

Ett nervpirrande äventyr i nutidsmiljö till valfritt regelsystem. Detta äventyr finns för tillfället enbart tillgängligt i PDF.

Karaktärer

John Forrest

Kön: Man
Ålder: 64 år
Längd: 182 cm
Vikt: 78 kg
Yrke: Doktor, Allmän medicin

Utseende och uppträdande

John är en bastant karl i helskägg med en skarp blick. Intrycket omgivningen får av denne mans ålder är mycket missvisande. Många skulle tippa på mitten av fyrtioårsåldern… Han ikläder sig oftast funktionsdugliga kläder och finner märkeshysterin direkt löjlig.

Han är resolut och handlingskraftig, vilket gör att han gärna tar egna initiativ.

Doktor Forrest pratar aldrig i onödan och tänker alltid igenom det han skall säga innan han yttrar sig.

Färdigheter

Medicin 90%, Kirurgi 70%, Obeväpnad strid 60%, Skjutvapen 80%

Bakgrund

John Forrest föddes och växte upp i Staterna. Hans familj var konservativa och efter hans läkarstudier hade han inget val: han måste bistå de amerikanska soldaterna i Sydostasien… Där upptäcktes han av en överste inom CIAs specialstyrkor och blev förflyttad till en sådan grupp. Han agerade i Nordvietnam, Laos och Kambodja och många av uppdragen var ytterst vidriga. Doktorn blev en mästare på att improvisera och behöver garanterat inte hålla i ett vapen för att anses vara farlig…

Han löste alltid sina uppgifter och efter krigets slut fortsatte han i CIAs tjänst. John har varit aktiv i stort sett hela världen med uppdrag innefattandes allt från mord till räddningsuppdrag och spionage.

Numera är han stationerad på CIAs högkvarter och vänder mest papper dagarna i ända, något han inte alls trivs med. För att hålla sig i form tränar han mycket och regelbundet, både kampsport, styrke- och konditionsträning.

I går fick han äntligen ett nytt uppdrag. En forskningsstation, som vanligt på hemlig ort, med inriktning på virologi hade plötsligt slutat kommunicera. CIA satte nu raskt samman en grupp som ska undersöka det hela, i denna grupp finns en professor Natasha Vikovich. John skall bevaka henne och se till att hon inte utgör en risk för gruppen eller snarare CIA. John har långtgående befogenheter om han skulle anse denna professor göra något otillåtet…

Utrustning

En större ryggsäck med kläder, hygienartiklar. Ficklampa, kompass, kniv och nödproviant för tre dagar. Dessutom en mindre, ljuddämpad pistol.

Natasha Vikovich

Illustration av Mats Andersson

Kön: Kvinna
Ålder: 42 år
Längd: 178 cm
Vikt: 68 kg
Yrke: Professor, Biomedicin/Virologi

Utseende och uppträdande

Natasha har distinkta ansiktsdrag som avslöjar hennes slaviska ursprung. Hon ser relativt bra ut men anser inte att ett bra utseende är viktigt. Hon är lite mullig och ger intrycket av att vara mycket intelligent.

Natasha är strukturerad och hårt arbetande. Envis och auktoritär när hon anser sig ha rätt. Privat är hon avslappnad och uppskattar humor

Färdigheter

Medicin 80%, Biomedicin 80%, Virologi 90%, Datakunskap 70%

Bakgrund

Natasha Vikovich är född och uppvuxen i Ungern. Hon hade det gott ställt och följde sin familjs tradition inom forskning. De medel hon hade att tillgå i sitt moderland var dock väldigt bristfälliga och 1990 flyttade hon till USA. Där fick hon givetvis genomgå en rigorös säkerhetskontroll innan hon slutligen fick arbeta på ett större biomedicinskt företag. Natasha har alltid haft ambitionen att producera något direkt avgörande för mänskligheten, hon törstar efter mer kunskap och givetvis efter berömmelse.

För två dagar sedan kontaktades hon av CIA som utan att blinka erbjöd henne ett eget laboratorium och likvida medel för forskning 20 år framåt. Hon skulle kunna bli självständig och helt enkelt göra vad hon ville. Informationen hon fick angående det uppdrag de hade för henne var knapphändig och hon gissade att det än en gång berodde på hennes härkomst. CIA hade således en forskningsstation på hemlig ort där forskning inom virologi pågick. Nu hade man misstankar om att något kunde hänt eftersom man inte kunde kontakta folket på stationen. Natasha skulle således ingå i en större grupp som skulle färdas till forskningsstationen för att se vad som stod på och eventuellt bistå med sin expertis om så behövdes…

Utrustning

Natasha har en hel del personlig utrustning med sig. En bärbar dator med diverse kalkyleringsprogram. En lättare skyddsdräkt. Indikeringspapper och dosa. En mindre väska med provrör och andra enklare laboratoriemateriel. Ombyteskläder, hygienartiklar mm.

Ella Green

Illustration av Mats Andersson

Kön: Kvinna
Ålder: 26 år
Längd: 172 cm
Vikt: 62 kg
Yrke: CIA-agent, Dator- och kommunikationsspecialist

Utseende och uppträdande

Ella är verkligen vacker. Hon tränar regelbundet och är mycket mån om sitt yttre. Hon är kall och analyserande till sättet, men under detta uppdrag är hon öppen och då tillfället erbjuder rolig och glad. Ella är metodisk och envis och nyttjar ofta sitt utseende för att få som hon vill.

Färdigheter

Datakunskap 90%, Kommunikationsteknik 60%, Närstrid 80%, Skjutvapen 80%

Bakgrund

Ella föddes i en fattig familj utan framtidsutsikter. Hennes intelligens kom i skymundan pga att de skolor hon gick på var av sämre kvalitet. Mot alla odds fick hon stipendium och studerade datavetenskap och språk. Under studietiden värvades hon av CIA och efter fullgjorda studier med lysande resultat fortsatte hon inom CIA. Hon indoktrinerades, för att inte säga hjärntvättades, med sunda, enligt CIA, ideal och efter en tid bröt hon kontakten med sin familj. När inga säkerhetsluckor längre tycktes finnas utnyttjade man snart Ellas stora potential och började att träna upp henne inom kontraspionage. Hon har fortfarande långt kvar att gå, men igår avbröts hennes träning med ett uppdrag. En CIA-anläggning på Antarktis har antagligen råkat ut för en olycka eller ett angrepp och Ella skall ingå i en grupp av experter som åker dit för att undersöka det hela. Hennes chef är dock orolig att någon annan i denna grupp kommer vilja sabotera anläggningen och därför skall hon skydda den till varje pris. Basen har kostat åtskilliga miljarder dollar att bygga och ingen ska förstöra det som tagit mer än tio år att få fram. Ella har alla befogenheter att göra vad nöden kräver om hon skulle finna obestridliga bevis på att någon eller några ämnar sabotera projektet som pågår där eller anläggningen i sig. Hennes täckmantel för detta uppdrag är att vara dataspecialist från CIA som skall bistå med sin kompetens i gruppen. Ella har nu tillgång till alla koder som används på basen…

Utrustning

Tjänstevapen i axelhölster, ryggsäck med kläder och hygienartiklar, ficklampa och anteckningsblock med penna i innerfickan på kavajen, datorväska med bärbar dator (inbyggt i väskan finns en MP5-K).

Henry Kingston

Illustration av Mats Andersson

Kön: Man
Ålder: 36 år
Längd: 182 cm
Vikt: 80 kg
Yrke: SEAL, Kapten

Utseende och uppträdande

Kapten Kingston är en afroamerican med SEALs agressiva attitud. Han pryder sitt ansikte med en välansad mustasch och hans mörka ögon verkar alltid ha kontroll över vad som sker. Henry är vältränad, stark och uthållig och kommenterar gärna medmänniskor som, enligt hans eget tycke, inte håller måttet.

Han är strikt militärisk i sitt uppträdande och avskyr om någon tilltalar honom med förnamn eller glömmer att lägga till ”sir”.

Färdigheter

Navigering 80%, Sprängteknik 80%, Datakunskap 40%, Obeväpnad strid 90%, Skjutvapen 90%, Tunga vapen 70%, Taktik&Strategi 70%, Överlevnad alla klimat 70%

Bakgrund

Henry Kingston föddes i Staterna och växte upp i en medelklassfamilj. Hans far, liksom farfar hade varit officerare inom den amerikanska marinkåren. Henry var inte den bästa i skolan på de teoretiska ämnena, men var väldigt bra på allehanda sporter. Trots sportstipendium för college ville han göra sin far stolt och offrade studierna för att gå med i armén. Snart upptäckte han att det passade honom utmärkt och efter några år klättrade han i graderna. Förflyttad till SEAL och utbildad under hårda förhållanden har han varit med om många uppdrag. Kuwait var den enda konflikt som han officiellt deltog i, men Kapten Kingston har vunnit mångas respekt på de hemliga uppdrag han och hans grupp genomfört. Han har arbetat många gånger med CIA och anser att de inte är bra på något. Planering eller genomförande – det tycks alltid blir strul. Men å andra sidan får han uppdrag av CIA och det är mer än vad han får den officiella vägen. För ett år sedan förlorades nästan hela hans grupp under ett uppdrag i Serbien, men nu är en ny grupp bildad. Nu har han en mexikansk löjtnant vid namn Miguel Sanchez i sin grupp som han gillar skarpt. De delar många privata intressen och är under arbete väldigt effektiva tillsammans.

I går kom ett nytt uppdrag från CIA. Hans SEAL-grupp på fyra man skall medfölja en expedition till en av CIAs hemliga anläggningar på Antarktis där man befarar att något hänt. En olycka eller ett anfall spelade ingen roll, eftersom hans grupp primärt ska skydda de andra i expeditionen om hot uppstår. Som vanligt rätt vaga direktiv, men Henry ämnar lösa uppgiften efter det bästa av han och hans grupps förmåga…

Utrustning

Vinterkamouflage, arktiska värmekläder, GPS-navigeringssystem på armen, stridsväst med kikare, extra ammunition, handgranater, kniv och annat otrevligt. M16 med granattillsats. Ryggsäck med klädombyten, matransoner och dryck, mindre tält anpassad till klimatet.

Miguel Sanchez

Illustration av Mats Andersson

Kön: Man
Ålder: 25 år
Längd: 173 cm
Vikt: 78 kg
Yrke: SEAL, Löjtnant

Utseende och uppträdande

Miguel är en amerikansk mexikan med ordinärt utseende. Han är vältränad och är mån om sin hälsa när det kommer till mat och givetvis nyttjar han inga droger alls.

Han är sportintresserad och högst patriotisk, för att inte säga fanatisk. Löjtnant Sanchez är i övrigt stel och strikt, förutom när han är ensam med kaptenen.

Färdigheter

Navigering 80%, Sprängteknik 80%, Datakunskap 70%, Obeväpnad strid 90%, Skjutvapen 90%, Tunga vapen 70%, Taktik&Strategi 40%, Överlevnad alla klimat 70%

Bakgrund

Miguel föddes av en mor som inte ville eller kunde ta hand om ett barn. I slummen växte han upp med gängvåld, stölder och allt vad där tillkommer. Fosterhem efter fosterhem, anstalt efter anstalt. Till slut, vid sexton års ålder, tvingades han iväg till ett av arméns läger för ungdomar. Detta för att lära honom veta hut, men framför allt för att få bort honom från gatan.

Miguel hatade först arméns jargong, hierarki och ja… allt! Efter ett tag uppskattade han dock vad armén gjorde med honom. Han blev tränad, slapp känna sig osäker och han kände att han var en viktig del i gruppen. Nu hade han hunnit bli arton och tog värvning hos marinkåren. Här visade han upp sidor han inte trodde han hade hos sig själv. Ambitionen ledde till befordran och sedemera till SEAL. Där fick han kapten Kingston som befäl, något han trivs med. De delar många fritidsintressen och även att arbeta tillsammans går utmärkt. De har utfört många uppdrag tillsammans och är samspelta. För en dag sedan kallades Miguel till översten för ordergenomgång inför ett kommande uppdrag. Under mötet träffade han även en mr Hakansson från CIA. Denne höjdare från CIA tog Miguel avsides och meddelade att man från hans avdelning inom CIA att ett extra uppdrag för honom. Det officiella uppdraget var att hans SEAL-grupp skulle skydda den expertgrupp som skulle ta sig till Antarktis och en forskningsstation tillhörande CIA. Eftersom stationen slutat att höra av sig kunde i stort sett vad som helst ha hänt, en olycka eller ett angrepp. Mannen meddelade vidare att man befarade att någon eller några skulle försöka infiltrera basen och stjäla information. Miguel skulle alltså snabbast möjligt, när gruppen tagit sig in i den underjordiska basen, ta sig till skikt 3. Detta var under själva basen, där alla rör och kablar var dragna. Mr Hakansson visade på en inplastad blueprint var Sanchez skulle finna en terminal som kunde aktivera den bomb som fanns placerad under basen. Miguel gillade det inte, men CIA-mannen påpekade att det bara var att lyda order om han a)ville ha en militär karriär kvar eller b)sitt liv i behåll. Miguel skall alltså spränga basen och har inte rätt att avslöja sitt hemliga uppdrag för någon… inte ens kaptenen.

Utrustning

Vinterkamouflage, arktiska värmekläder, GPS-navigeringssystem på armen, stridsväst med kikare, extra ammunition, handgranater, kniv och annat otrevligt. M16 med granattillsats. Ryggsäck med klädombyten, matransoner och dryck, mindre tält anpassad till klimatet.