Runan

Rollspelstidning

Etikett: Tadinor

Tadinor

Tadinor

Kampanjvärlden Tadinor skapades ursprungligen till Drakar och Demoner, men eftersom vi har arbetat fram den utan att binda den till något specifikt regelsystem så går den att använda till vilket rollspel som helst. Tadinor har varit under produktion ganska länge (flera år, dock helt på ideell basis) och vi tycker nu att det är dags att dela med oss av vår skapelse. Redan från början bestämde vi oss för att stämningen skulle vara mörk och jordnära. Tadinor skulle vara realistisk och ”kännas inpå benen”, inte någon orgie i magi och främmande raser. Detta är dock inte helt omöjligt att ändra efter egen smak.

Det vore kanske på sin plats att ge en kortfattad presentation av världen. Året är 1535 och Konungarnas Ålder, som tidsepoken kallas, har pågått i hundra år. Den kända världen består av tre stora öar, Tadinor (den största), Dakka och Korda. Korda är en kontinent besparad krig men för den skull inte elände. Dakka är en krigshärjad ö där bergsulvar och människor under flera mansåldrar har utkämpat vidriga och blodiga bataljer. Sammanlagt finns det 16 länder i den kända världen, så vitt man vet endast befolkade av människor och ulvmän.

Tadinor är en värld med många konflikter mellan de olika rikena och religionerna. Den största oron nu är det mäktiga landet Zhu Kemplak på ön Tadinor och dess planerade erövringståg. Den framgångsrika litonistkyrkans frammarsch är också det ett faktum som orsakar krig och splittring.

Huvudkonstruktörer

Sven Folkesson, Joel Bellander

Illustrationer och kartor

Petter Skarin, Mats Andersson

Grafisk formgivning

Pontus Löf

Korrektur

Magnus Sjöholm

Synpunkter

Niklas Mattsson, Magnus Sjöholm, Sebastian Porras, Pontus Löf m.fl.

Här på Runan kommer vi att publicera denna spelvärld gratis i PDF-format. De återstående länderna och annat material kommer att publiceras vad tiden lider; tills dess kan du ladda ner materialet som tidigare publicerats i Runan.

Extramaterial

Mått och månader

Extramaterial

Korda

Extramaterial

Säkerhetspolitik på Öarna

Runan #35

Den helige Vede – att kämpa för friheten

Runan #32, Runan #33

Bhaka Koulu – vid världens ände

Runan #25

Gamla minnen

Runan #24

Tadinor – landet Delinor

Runan #24

Flodresan

Runan #22

Tadinor – landet Wael

Runan #20

Tadinor – landet Zhu Kemplak

Runan #18

Tadinor – landet Rodina

Runan #17

Tadinor – landet Kordulan

Runan #16

Tadinor – landet Tzlán

Runan #15

Tadinor – landet Dossi

Theme by Anders Norén